Stříbrné nádobí - Schiavon

Každý výrobek vytvořený firmou Schiavon představuje krásu, vytříbený vkus a autenticitu pramenící z precizní řemeslné výroby, jejíž velká část je prováděna ručně. Schiavon je znám a oceňovan jako jeden z nejvybranějších interpretů a opatrovníků italských stříbrotepeckých tradic.

Stříbrné nádobí firmy Schiavon je navrženo tak, aby přetrvalo, stalo se svědky opatrovaných vzpomínek a těšilo ty, kdo ocení jeho nesmírnou krásu a kvalitu. Vzhledem k rozsahu sortimentu je velká část nabídky stříbrného nádobí a příborů na objednávku s termínem dodání od 2 do 4 týdnů.


Čisté sterlingové stříbro má jasný bílý třpyt, je velmi kujné a tvárné, je citlivé na světlo a je výborným vodičem tepla a elektřiny. Stříbrné nádobí je netoxické, má výjimečné antibakteriální vlastnosti, které nemění chuť jídla nebo nápojů. Stříbro může být zpracováno mnoha způsoby a vyváleno do téměř průsvitné tenkosti, ale musí být slito s jiným kovem (měď), aby se mu dodala síla a trvanlivost.

Italské oficiální standardy pro ryzost slitého stříbra jsou:

800 částí stříbra, 200 částí mědi

925 částí stříbra, 75 částí mědi

Kromě puncu musí být každý stříbrný výrobek označen pěticípou hvězdou, registračním číslem výrobce a iniciálami provincie, ve které má výrobce sídlo. Značka, která identifikuje stříbrné nádobí vyrobené firmou Schiavon,  je 17 TV.

Stříbrné nádobí, servírovací nádobí a další doplňky jsou navrhovány v různých stylech, aby vyhovovaly rozmanitému vkusu a stylu života: od velmi tradičních vzorů po zcela moderní designy.

Ke stříbrnému nádobí firmy Schiavon je dodáván certifiká, který zaručuje jeho autenticitu a vysokou kvalitu provedení. Avšak největší zárukou každého kusu firmy Schiavon je rodina Schiavon jako taková tím, že stále plně vlastní firmu a řídí ji takovým způsobem, který může pocházet jen z hluboce zakořeněné vášně pro práci se stříbrem.

Každý kus stříbrného nádobí je označen českým puncem dle ryzosti a tzv. odpovědnostní značkou více zde:

Filtr

Výrobce
Cena
+Kč
© Thomas Spoon Prague, s.r.o. 2012 - 2017. Všechna práva vyhrazena.