Čaje

Wedgwood a čaj jsou instinktivně spojené od doby, kdy začala v polovině 18. století používat čajové servisy Wedgwoodu anglická královna Charlotta. Nádobí bylo speciálně navrženo pro pití čaje, které se stalo velmi populárním v evropských královských rodinách, mezi aristokraty a v horních vrstvách Anglie. Spojením luxusu a odborníků na míchání čaje se stala kolekce čajů Wedgwoodu chuťovým zážitkem, rovnajícím se kvalitě a kráse jemného kostního porcelánu Wedgwoodu.


Příprava čaje

  1. Použijte kvalitní sypaný čaj nebo porcovaný čaj v sáčku, které musí být uskladněny v dobře utěsněné dóze. Skladujte při pokojové teplotě.
  2. Čaj pozorně odměřte. Použijte 1 sáček nebo 1 zarovnanou kulatou čajovou lžičku sypaného čaje vždy pro 1 šálek čaje, který bude servírovaný.
  3. Vždy nalejte do konvice čerstvě natočenou studenou vodu. Aby se rozvinula nejlepší vůně čaje, voda musí obsahovat kyslík. Množství kyslíku klesá, pokud vodu převaříte více než jedenkrát.
  4. Použijte vodu správné teploty pro ten který čaj (viz tabulka níže). Nechte čaj louhovat dle doporučené doby uvedené v tabulce a pak odstraňte.

Ideální časy při přípravu čaje

Typ čaje:

Teplota:

Doba louhování:

Mléko

Green Tea

70°C

1 – 3 min.

Ne

Jasmín

70°C

2 – 3 min.

Ne

Oolong*

85 - 95°C

3 – 5 min.

Ne

Lapsang Souchong

100°C

3 – 4 min.

Ne

Sencha

60 - 70°C

1 - 2 min.

Ne

Genmaicha

75 - 80°C

2 – 3 min.

Ne

Darjeeling

90°C

2 – 3 min.

Ne

Assam

100°C

3 – 4 min.

Ano

Ceylon Uva

100°C

3 min.

Ano

Ceylon Dimbula

100°C

3 – 4 min.

Ano

Kenya

100°C

2 – 3 min.

Ano

*Oolong - polofermentovaný čaj, který tvoří určitý mezistupeň mezi zeleným a žlutým čajem

Filtr

Výrobce
Cena
+Kč
© Thomas Spoon Prague, s.r.o. 2012 - 2018. Všechna práva vyhrazena.