Anglické porcelánové figurky

Lurcher 17 cm

Katalogové číslo: PAPBOX62855

Lurcher ve vzoru Old Imari Solid Gold Band je navržený tak, aby vytvořil nezapomenutelný výraz ve vašem domově, kombinuje ikonický vzor Imari s moderní estetikou designu.

Figurka Lurchera je vyrobena z jemného kostního porcelánu. Jedinečné vyjádření luxusu, vyzařuje okouzlující krásu. Tento okouzlující doplněk přináší do vašeho domova vítaný závan přírody a zároveň přidává rys britské designové dokonalosti a prestiže. Motýl je ručně zlacený 22karátovým zlatem.

Lurcher je kříženec, který vznikne spojením chrta a jiného plemene jako je pastevecký pes nebo teriér. Lurcher není "plemeno", ale je obecným popisem skupiny psů. To bylo po stovky let silně spojeno s pytláctvím; v moderní době je chován jako lovecký nebo společenský pes.

Lurcher tedy vzniknul v Anglii (první zm. 1688), kde platil zákon, že pouze šlechta a výše postavení občané mají právo chovat a využívat psa určeného k lovu. Lurcher byl tedy pytláckým psem, kdy pomáhá při lovu drobné zvěře. Od toho je také pravděpodobně odvozeno jejich jméno – „lurch“ = prudký skok. Za doby vlády královny Elisabeht I. byl zákaz vlastnit chrty, byla tak snaha, aby se jim lurcher příliš nepodobal. 

V porcelánce Royal Crown Derby se sídlem v Derbyshire vytváří tým kvalifikovaný řemeslníků sběratelské kusy, které mají své vlastní osobnosti kouzlo. S využitím pozoruhodných znalostí získaných během 270 let a zkušeností je toto umělecké dílo produktem výjimečného britského umu a dovedností.

Dostupnost  SKLADEM NA PRODEJNĚ 1ks

11 471,- Kč

Parametry a údržba

EAN 5050211110963
Výrobce Royal Crown Derby - Anglie
Značka Royal Crown Derby
Materiál anglický kostní porcelán
Provedení ruční výroba a tisk
Dárkové balení ano
Výška 17 cm
Rozměr 17x19x6 cm
Myčka na nádobí ne
Mikrovlnná trouba ne
Ke stažení Návod k použití PDF