Blog

Příběh Hitomi Hosono v porcelánce Wedgwood

Umělecký program Wedgwoodu oslavuje ve své porcelánce proslulé dědictvím, inovací a řemesel již od roku 1759.

Anglicky porcelán Wedgwood - Hitomi Hosono

Mladá umělkyně, která se spojila s touto historií je neuvěřitelně talentovaná japonská keramička Hitomi Hosono, která vyrostla v oblasti obklopené hrnčířskými dílnami a kterou přirovnává k anglické oblasti Stoke-on-Trent.

Nazývá ji "japonským Stoke-on-Trent". Její dědeček byl omítkář a keramický dělník, takže si vzpomíná, že jako dítě byla obklopena dlaždičkami a keramikou.

Anglicky porcelán Wedgwood - Hitomi Hosono

Po studiu tradiční keramiky na umělecké škole v Japonsku Hitomi studovala v Dánsku a pokračovala na Royal College of Art v Londýně, kde získala titul Master od Arts (Mistr umění). Během tohoto studia v roce 2008 strávila 6 týdnů v porcelánce Wedgwood jako internistka.

Anglicky porcelán Wedgwood - Hitomi Hosono

Tuto zářivou uměleckou dráhu Hitomi začala prací po boku designérů a umělců z prcelánky Wedgwood, kteří přetvářeli ikonický "Jasperware". Hitomi řekla: „Byla jsem inspirována originálními vzory Wedgwoodu, které mají přírodní povahu. Navštívila jsem archiv Wedgwoodu, který je tak trochu jako vstup do "mozku" Wedgwoodu  a zde jsem se nechala unášet historií. Miluji myšlenky čerpající z motivů vytvořených před 100 lety.“

Jednotlivé kusy kolekce mají velmi složité detaily, které se tvoří pomocí vysoce kvalifikovaných a časově náročných technik jako je piersing, zdobení, soustružení a tvarování. Například jeden z umělců Wedgwoodu potřebuje dva dny na 1.150 individuálně vytvořených pomněnek na dekoraci Kasumi vázy.

Výrobky Wedgwoodu od Hitomi Hosono jako  Shoka Vase, Kasumi Vase, Touka Vase, Shuno box a sada tří Sansai
předmětů jsou zastupovány společností Adrian Sassoon, která je předním prodejcem ve Velké Británii v současných
uměleckých dílech (Contemporary Works of Art).

Vše, co potřebujete k vytvoření královské svatební tabule