Blog

Pro Vaši jarní inspiraci - pět způsobů nošení hedvábného šátku

Čtyři květiny na hedvábném šátku  Highgrove Wildflower Meadow Breeze zn. Halcyon Days jsou irské jetele, velšské narcisy, skotské bodláky a anglické růže: společně jsou uznávány jako čtyři Květy království. 

 

Oblíbenost hedvábných šátků není historicky nijak překvapivá. Kombinují v sobě nádherně jemnou strukturu, barvu, která oživuje outfit, a nekonečnou všestrannost. Zároveň jsou doplňkem, který se nosí za každého počasí.

Krásný, jemný, příjemný a přírodní materiál, šátek nebo šála z hedvábí je ušlechtilý a luxusní doplněk. Jeho původ je v Číně od 3. tisíciletí př. n. l. Pravé hedvábí pochází pouze ze zámotků bource morušového, ostatní původ z jiných druhů motýlů je již hedvábí divoké.

Nejobvyklejším využitím hedvábného šátku je jeho ovázání kolem krku. Šátek může simulovat klasickou šálu, velkou výhodou v takovém případě je, že na kůži bude hedvábí velmi příjemné, na rozdíl od klasických šál, které mohou kousat a krk se v nich po delším čase potí.

 

Nechte se inspirovat, jak stylově šátek upravit, a podívejte se na dalších pět způsobů využití:

1. Šátek - přeložte šátek na polovinu, abyste vytvořili trojúhelník. Dlouhý okraj šátku si přiložte na čelo a oba rohy trojúhelníku svažte k sobě v zadní části hlavy.

 

2. Přívěšek na tašce - šátek omotejte kolem ucha kabelky tak, aby ji zakrýval a na jedné straně jej zavažte.

 

3. Wraparound - přeložte šátek na polovinu, abyste vytvořili trojúhelník. Trojúhelník vycentrujte a směřujte dolů, omotejte šátek kolem krku a zavažte ho pod spodní částí trojúhelníku tak, aby byl uzel skrytý.

 

4. Kravata do vlasů - šátek několikrát přeložte, dokud vám nezůstane dlouhý úzký kus, se kterým můžete pracovat. Vlasy zajistěte sponkou a šátkem si kolem vlasů uvažte mašli jako dárek.

 

5. V pase - šátek několikrát přeložte, dokud vám nezůstane dlouhý úzký kus, se kterým můžete pracovat, a uvažte jej kolem poutka na opasek.

Kolekce 100% hedvábí je odborně ručně vyráběná a zobrazuje vzory, které pozvednou každý outfit.